Kje smo
News

PREDSTAVITEV VISOKOVODNIH UREDITEV – ŠENTLENART, 6. april, 2016

PREDSTAVITEV VISOKOVODNIH UREDITEV – ŠENTLENART, 6. april, 2016

Na predlog članov je društvo Vrbinar organiziralo dva obiska na objektih hidroelektrarne Brežice. Prvi je bil v zgradbi HE v ponedeljek, 4. aprila, drugi je bil 6. aprila na terenu.

vrbina 2

Na povabilo društva in Krajevne skupnosti Šentlenart, se nas je pri kmetiji pred mostom stare savske struge na vhodu v Vrbino zbralo dvajset vaščanov Šentlenarta in društva Vrbinar. Vaščanom Gornjega Lenarta in članom Vrbinarja so predstavitev na terenu izvedli: predstavnika izvajalca del Infra, gospod AntonVetrih in Anton Pšeničnik ter predstavnika projektantov, gospa Sonja Šiško Novak in Andraž Hribar.

vrbina3

Prav zaradi nekaterih dvomov v razumevanje načrtovanih ureditev, kot so vprašanja, kje bo dejansko narejen nasip, njegova višina, kako bo izvedena cesta v Vrbino in na polja itd., smo se zbrali na terenu, kjer so vaščani lahko dobili odgovore na konkretna vprašanja glede bodočih ureditev. Po razjasnitvi nekaterih najbolj perečih vprašanj na tem delu , smo se pozneje prestavili na drogo lokacijo v Gornjem Lenartu, kjer bodo zgrajeni visokovodni nasipi in s tem zaščitene ogrožene hiše pred poplavami.

Ugotavljamo, da smo izvedeli marsikaj novega in koristnega in da je bila predstavitev zelo okoristna.

Izvajalec je predlagal, da pripravi še eno predavanje v prostorih, ki jih bo zagotovila Krajevna skupnost. Pripravili bodo tudi projekcijo in predlagajo, da povabimo tudi vodstvo občinske uprave in tudi občine.

FOTOGALERIJA

 

 

error: Zaščiteno-vrbinar.si !!