Kje smo
News

Dogajanja v Vrbini

Dogajanja v Vrbini

ČRNO ODLAGALIŠČE v Vrbini

Nekateri res ne morejo iz svoje kože, da ne bi onesnaževali že tako revne in prizadete narave. Opozarjamo na številne malomarneže in brezvestneže, ki s svojim neodgovornim početjem uničujejo naravo in najbrž nevede, tudi sebi kopljejo jamo. Na odlagališču pepela, ki je zgodba zase in jo bo treba obelodaniti in najti neko rešitev, stoji lovska preža in tik pred njo kup odvrženih avtomobilskih pnevmatik. Obvestili bomo pristojno službo in upamo, da jih bodo odstranili. Storilca zagotovo ne bodo našli, žal!

 

MOTOKROS NA “MIRNEM OBMOČJU”

V naravovarstvenem soglasju za izgradnjo HE Brežice je bilo poleg nadomestnih življenjskih prostorov, tkzv. habitatov, zagotovljeno tudi mirno območje za ptice in druge živali. V jezeru so bili zgrajeni štirje gnezdilni otoki za ptice, kjer naj bi v miru gnezdile in se množile, na desni strani jezera pa tudi mirno gozdno območje, saj se je z umestitvijo elektrarne močno zožal njihov življenjski prostor. Žal je na neočiščenem začasnem odlagališču zemlje nastala dirkalna steze za motokros, kjer se odvijajo dirke ali treningi, ki s svojim delovanjem in ropotom motijo živali in ljudi na obeh straneh jezera.

Čolnarjenje in ribarjenje, ki ga ponuja jezero, je ob normalni in mirni uporabi prav prijetno in lepo, žal pa se nekateri ribiči in čolnarji preveč približajo gnezdilnim otokom, kar seveda moti ptice pri gnezdenju. Na to smo že opozorili pristojne in nekaj uspeha vendarle je.

error: Zaščiteno-vrbinar.si !!