Kje smo
News

Velika čistilna akcija v Vrbini

ČISTILNA AKCIJA V VRBINI
Društvo Vrbinar je na letošnjem zboru članov sklenilo, da 15. aprila izvede čistilno akcijo v Vrbini, ki je že dolgo potrebna temeljitega čiščenja raznih odpadkov. Kljub napovedanem slabem vremenu, je vreme zdržalo in akcija je bila uspešno opravljena. Zbralo se nas je preko dvajset, pridružili so se nam  tudi nekateri vaščani Gornjega Lenarta, ki niso člani društva, med njimi tudi otroci, ki so se pri delu lepo izkazali in tako doživeli pravo šolo v naravi in videli, da se z njo tako ne sme početi.
Neverjetno je, kaj vse ljudje odvržejo v naš naravni park Vrbina, v katerega radi zahajamo stari in mladi. Nabrali smo za dve polni traktorski prikolici odpadkov in še jih je kaj ostalo, predvsem od nekdanjega bivališča delavcev, ki so pred davnimi leti obirali jagode na zasebnem nasadu, kjer je predvsem gradbeni material, ki so ruševine naselja in je je za nekaj tovornjakov.
Po končani delovni akciji smo se zbrali pri članu društva in se okrepčali ter se pogovorili o opravljenem delu in o akcijah v bodoče.
error: Zaščiteno-vrbinar.si !!